Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Live a Little, Love a Little (1968)

Live a Little, Love a Little (1968)



Σκηνοθεσία: Norman Taurog
Συγγραφείς: Michael A. Hoey, Dan Greenburg
Παίζουν: Elvis Presley, (Greg Nolan) - Michele Care (Bernice)
Don Porter, (Mike Lansdown) - Rudy Vallee, (Penlow)
Dick Sargent, (Harry) - Celeste Yarnall, (Ellen)
Είδος: Comedy, Musical, Romance – Διάρκεια: 89 λεπτά
Υπότιτλοι : Ελληνικοί σε ξεχωριστό αρχείο
μεταφρασμένοι από εμένα.

Το "Live A Little, Love A Little", είναι μια Αμερικανική μουσική κωμωδία του 1968, με τον Elvis Presley. Αυτή ήταν η τελευταία σκηνοθετική δουλειά του Norman Taurog, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει προηγουμένως αρκετές ταινίες με τον Presley. Αυτή επρόκειτο να είναι η τελευταία του ταινία. Λίγο αργότερα από αυτή, είχε τυφλωθεί. Στην ταινία παρουσιάζεται  το τραγούδι "A Little Less Conversation", η επανακυκλοφορία του οποίου το 2002, θα έχει αποτέλεσμα να εμφανιστεί ο Elvis, αν και νεκρός, στην κορυφή πωλήσεων δίσκων, διεθνώς.


Σε αυτή την ταινία ο Presley μοιράζεται την οθόνη με ένα άλλο θρυλικό είδωλο στο τραγούδι την δεκαετία του 20, τον Rudy Vallee, ο οποίος όμως σε αυτή την ηλικία δεν τραγουδά σε αυτή την ταινία.
Υπόθεση
Ο Greg Nolan, (Elvis Presley), είναι ένας φωτογράφος σε εφημερίδα, ο οποίος διάγει μια ανέμελη, μποέμικη ζωή. Αυτό μέχρι που συναντά στην παραλία μια εκκεντρική, ερωτόληπτη γυναίκα, την Bernice, (Michele Care).


Η Bernice εμφανίζεται κάθε φορά με διαφορετικό όνομα και προσωπικότητα, ανάλογα με την διάθεσή της. Του στήνεται σαν "Αλίκη", αλλά στο ντελιβερά και τον γαλατά παρουσιάζεται ως "Σούζη" και ως"Μπέτη" αντίστοιχα. Ο τεράστιος σκύλος της Bernice, ο Albert, κυνηγά και ρίχνει τον Greg μέσα στην θάλασσα, μετά από προτροπή της Bernice, διότι θεωρεί πως ο Greg την πρόσβαλε σχολιάζοντας πως το φιλί που του έδωσε τον άφησε αδιάφορο.


Τελικά τον καλεί στο σπίτι της για να τον φροντίσει με τα βρεμένα του ρούχα και να αναρρώσει από κάποιο ψιλοπυρετό που άρπαξε. Αυτή όμως τον νάρκωσε και  τον κράτησε εκεί τρεις μέρες με αποτέλεσμα να χάσει την δουλειά του, αλλά και το διαμέρισμα που διέμενε.


Τελικά φροντίζει και του βρίσκει η ίδια άλλο διαμέρισμα, αυτός δε πιάνει δουλειά πλήρους απασχόλησης σε εταιρίες που εδρεύουν στο ίδιο κτίριο! Την μία σε κάποιον Mike Lansdown, (Don Porter), ου διεύθυνε ένα περιοδικό, κάτι σαν το Playboy, και την άλλη στην διαφημιστική εταιρία που διευθύνει ο κος Penlow (Rudy Vallee). Ο Greg για να τα φέρει βόλτα ανεβοκατεβαίνει τρέχοντες τις σκάλες για να μπορέσει να ανταποκριθεί και στις δύο του δουλειάς. Ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει τη εκκεντρική Bernice.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου