Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Young People (1940)



Young People (1940)
Ρόδινη Ζωή




Σκηνοθέτης: Allan Dwan -Συγγραφείς: Edwin Blum, Don Ettlinger
Παίζουν: Shirley Temple ως Wendy, Jack Oakie ως Joe Ballantine
Charlotte Greenwood ως Kit Ballantine
Είδος: Drama, Music – Διάρκεια: 89 λεπτά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί σε ξεχωριστό αρχείο μεταφρασμένοι από εμένα


Η ταινία Young People  είναι ένα μουσικό δράμα του 1940  σε σκηνοθεσία Allan Dwan. Αστέρια της ταινίας είναι η Shirley Temple και ο Jack Oakie.



Κατά το γύρισμα της ταινίας αυτής θεωρείτο πιθανόν πώς η ταινία αυτή θα ήταν η τελευταία της Shirley με την FOX, καθότι τελευταίως δεν ήταν πια το μεγάλο αστέρι της εταιρίας και το συμβόλαιο μαζί της είχε ακυρωθεί. Οι γονείς της όμως υποστήριζαν ότι θα την σταματήσουν πια από τον χώρο του θεάματος για να μπορέσει να ζήσει και λίγο σαν φυσιολογικό παιδί. Είναι πάντος γεγονός πως αυτή ήταν και η τελευταία ταινία που η Shirley εμφανίζεται ακόμα ως παιδί. Από εκεί και πέρα μόνο ως έφηβη πρωταγωνίστησε.


Πιστεύοντας ότι είναι καλό για την υιοθετημένη κόρη τους Wendy (Shirley Temple), ο Joe Ballantine (Jack Oakie) και η σύζυγός του Kit, (Charlotte Greenwood), αποφασίζουν να αποχωρήσουν από τα βαριετέ και ζήσουν μια απλή οικογενειακή ζωή σαν αγρότες στην φάρμα που είχε αγοράσει ο πατέρας της Wendy προτού πεθάνει, σε μια μικρή πόλη της Νέας Αγγλίας. Όμως, παρά τις πολλές προσπάθειες της οικογένειας να γοητεύσει τους ντόπιους, οι συντηρητικοί κάτοικοι τους αντιμετωπίζουν ψυχρά. Κατόπιν διάφορων γεγονότων η οικογένεια αποφασίζει νε εγκαταλείψει την πόλη και να επιστρέψει στον χώρο του θεάματος.



Το γεγονός αυτό χαροποιεί τους συντηρητικούς ντόπιους και μια χαιρεκακία επικρατεί σε βάρος της οικογένειας που ήλθε και θέλησε να αλλάξει τις συντηρητικές τους συνήθειες. Την ημέρα της αποχώρησής τους όμως ένας τυφώνας ενσκήπτει στην πόλη. Κάποια παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο, αλλά χάρη στην αυτοθυσία του πατέρα της Wendy σώζονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει η στάση όλων των κατοίκων της πόλης. Η οικογένεια της Wendy όχι μόνο να παραμείνει εκεί, αλλά να δίνει και θεατρικές παραστάσεις προς τέρψη των άλλοτε συντηρητικών κατοίκων της.



Η ταινία με ελληνικούς υπότιτλους μεταφρασμένου; από εμένα:

https://www.youtube.com/watch?v=KcXMbLnbRis

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου