Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Our Little Girl (1935)



Our Little Girl (1935)
Το μικρό μας κορίτσι



Σκηνοθεσία: John S. Robertson
Συγγραφείς: Stephen Morehouse, Allen Rivkin
Παίζουν: Shirley Temple, Rosemary Ames, Joel McCrea
 Lyle Talbot, Erin O'Brien-Moore, Margaret Armstrong
Είδος: Comedy, Drama, Family – Διάρκεια: 65 λεπτά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί σε ξεχωριστό αρχείο
δικής μου μετάφρασης



Το Our Little Girl είναι μία δραματική ταινία του 1935, στην οποία πρωταγωνιστούν η Shirley Temple και ο Joel McCrea Η ταινία ήταν το τελευταίο έργο του βετεράνου σκηνοθέτη John S. Robertson.
Η πρωταγωνίστρια Molly Middleton, (Shirley Temple), είναι η κόρη ενός γιατρού, του Donald Middleton, (Joel McCrea), και της παραμελημένης γυναίκας του, Elsa (Rosemary Ames), η οποία έλκεται από τον φίλο του συζύγου της Rolfe Brent, (Lyle Talbot).


Το Our Little Girl επισκιάζεται σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο από τις προηγούμενες ταινίες της Shirley Temple, (Bright Eyes, The Little Colonel), αλλά και τις αμέσως επόμενες, (Curly Top και The Littlest Rebel), όλες τις μεγάλες της επιτυχίες που την καθιέρωσαν στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα. Σε αντίθεση με άλλες της ταινίες αυτής της περιόδου, η ταινία αυτή δεν περιελάμβανε χορούς και τραγούδια, παρά ένα μόνο μικρό τραγουδάκι. Παίζει έναν χαρακτήρα, ούτε μερικώς αλλά ούτε και γενικώς ορφανού, όπως συνηθίζεται σε όλες σχεδόν τις άλλες ταινίες της. Το Our  Little Girl ήταν η προτελευταία ταινία της Shirley Temple κατά τη διάρκεια συνεργασίας της στην Fox, στην οποία δεν έπαιζε το ορφανό. Η τελευταία της τέτοια ταινία θα είναι η The Blue Bird, για τις επόμενες δεκατρείς ταινίες της, που θα παίξει ρόλο ορφανού.



Υπόθεση:
Ο γιατρός Don Middleton (Joel McCrea) είναι τόσο απορροφημένος από την εργασία του, που παραμελεί τη γυναίκα του Elsa, (Rosemary Ames), η οποία αρχίζει να περνάει τον περισσότερό της  χρόνο με τον φίλο του συζύγου της Rolfe Brent, (Lyle Talbot).


εικ5
Οι δύο τους θα αναπτύξουν μια προσωπική έλξη. Ο Don καιη Έλσα αποφασίζουν να πάρουν διαζύγιο, αγνοώντας την επίδραση που θα έχει αυτό στην κόρη τους Molly, (Shirley Temple). Όταν Έλσα αποφασίζει να ξαναπαντρευτεί, η Molly φεύγει από το σπίτι. Μετά από ένα αγωνιώδες ψάξιμο, ξαναβρίσκουν την μικρούλα και αποφασίζουν για χάρη της να επανεθούν.

Η ταινία με τους ελληνικούς υπότιτλους:
https://www.youtube.com/watch?v=RCBp4GMn0us




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου