Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Now and Forever (1934)



Now and Forever (1934)
Θα σ' αγαπώ παντοτινά



Σκηνοθεσία: Henry Hathaway Συγγραφείς: Melville Baker , Jack Kirkland
Πρωταγωνιστούν:                             
Gary Coope: Jerry Day
Carole Lombard: Toni Carstairs Day
Shirley Temple: Penelope "Penny"Day
Είδος: Drama, RomanceΔιάρκεια: 81 λεπτά
Υπότιτλοι Ελληνικοί σε ξεχωριστό αρχείο
Μεταφρασμένοι από εμένα

Ο Gary Cooper που έγινε γνωστός πρωταγωνιστώντας σε δυναμικούς ρόλους, εδώ εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί  σε μία δραματική, ρομαντική ιστορία και να υποδύεται τον πατέρα της μικρής Penny, (Shirley Temple). Ο Jerry, (Gary Cooper), είναι ένα μικροαπατεώνας που με την σύντροφό του Toni, (Carole Lombard), ζουν μια μποέμικη ζωή, ταξιδεύουν και μένουν σε ακριβά ξενοδοχεία, μα όταν έλθει η ώρα πληρωμής του λογαριασμού ο Jerry σκαρφίζεται κάπα απατεωνιά και τελικά το βάζουν και οι δύο στα πόδια προτού τους πάρουν χαμπάρι. Ο Jerry δείχνει να του αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής και τον απολαμβάνει. Η Toni όμως έχει κουραστεί με όλα αυτά και ονειρεύεται να ζήσει κάποτε μια ήρεμη οικογενειακή ζωή. Ο Jerry ήταν κάποτε παντρεμένος με κοπέλα από πλούσια οικογένεια, είχαν αποκτήσει ένα κοριτσάκι αλλά η γυναίκα του πέθανε και η μικρή έμεινε να την μεγαλώνει ο θείος της, αδελφός της μαμάς της.



Κάποτε λαβαίνει ο Jerry γράμμα από τον πλούσιο πρώην κουνιάδο του που του ζητά να παραιτηθεί από τα πατρικά του δικαιώματα ως προς την μικρή για να μπορέσει να την αναλάβει αυτός εξολοκλήρου. Ο Jerry σκεφτόμενος συμφεροντολογικά φαντάζεται πως θα μπορέσει να αποσπάσει ένα σημαντικό ποσό από τον πρώην κουνιάδο του για να δώσει την συγκατάθεσή του. Η Toni όμως διαφωνεί με το σκεπτικό του Jerry. Οι σχέσεις τους ψυχραίνονται και η κοπέλα αναχωρεί για το Παρίσι, την πόλη όπου κατάγονται και οι δυο τους. Ο Jerry επισκέπτεται τον κουνιάδο και του ανακοινώνει τις απαιτήσεις του. Αυτός τις βρίσκει εξωφρενικές, όμως ο Jerry είναι ανυποχώρητος. Εξέρχεται έξω στον κήπο για να δώσει τον χρόνιο στον κουνιάδο να το σκεφτεί.



Εκεί συναντάται με την  κορούλα του και χωρίς να της αποκαλύψει ποιος είναι πιάνει κουβέντα μαζί της. Η χαριτωμένη μικρούλα τον γοητεύει με της αφοπλιστική αθωότητά της. Καταλαβαίνει δε ότι υποφέρει από τις αυτηρές ιδέες περί πειθαρχίας του θείου της. Έτσι αλλάζει γνώμη. Αποκαλύπτει στην μικρή ποιος είναι, παραιτείτε από χρηματικές αξιώσεις και παίρνει την μικρή μαζί του στο Παρίσι όπου συναντούν την Toni και θα προσπαθήσουν να ζήσουν μια συμβατή οικογενειακή ζωή.



Ο Jerry όμως έχει συνηθίσει τον σπάταλο βίο, κάτι που δεν μπορεί να το κάνει τώρα με τα λίγα που κερδίζει από την δουλειά του. Έτσι έρχονται οι πειρασμοί.




Η ταινία με ελληνικούς υπότιτλους:
https://www.youtube.com/watch?v=-eBs4OQcotc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου