Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Abbott and Costello Meet Dr. Jekyll and Mr. Hyde (1953)

Abbott and Costello Meet Dr. Jekyll and Mr. Hyde (1953)

Οι Αμπότ και Κοστέλο συναντούν τον δρα Τζέκιλ και τον κο Χάιντ
 
Είναι γνωστή η ιστορία του δρα Τζέκιλ που συμβολίζει με εξτρεμιστικό τρόπο τον διχασμό της προσωπικότητας. Γνωστές είναι οι ταινίες αυτές του 1931 (Rouben Mamoulian) και του 1941 (Victor leming). Στην τελευταία αν και συμμετείχαν μια πλειάδα βεντετών της εποχής (Spencer Tracy, Ingrid Bergman, Lana Turner), έγινε απλός πιο γλυκανάλατη και λιγότερο τρομακτική για την μέση νοικοκυρά! Με εξαίρεση την Ingrid Bergman που δίνει πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας, η ταινία του 1941 είναι κατώτερη αυτής του 1931!
Εν πάση περιπτώσει η επιτυχία των ταινιών αυτόν ενέπνευσε μια παραφιλολογία και μέχρι και ταινίες καρτούν (Μπανκς Μπάνι) γυρίστηκαν. Δεν μπορούσε από το πάρτι αυτό να λείπει το κωμικό ζευγάρι μας οι Abbott και Costello. Στην ταινία αυτή του 1953 παίζει και ο Μπόρις Κάρλοφ τον ρόλο του δρα Τζέκιλ.
Ο σκηνοθέτης Charles Lamont δεν φιλοδοξεί να μας παρουσιάσει μια άλλη εκδοχή του δρα Τζέκιλ, αλλά χρησιμοποιεί τη γνωστή αυτή ιστορία για να μας μπλέξει μέσα της τους δύο αυτούς κωμικούς ήρωες και να μας κάνει να γελάσουμε με τις γκάφες και τα παθήματά τους.
Υπότιτλους για την ταινία θα βρείτε εδώ: http://www.opensubtitles.org/en/subtitles/3691629/abbott-and-costello-meet-dr-jekyll-and-mr-hyde-el






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου