Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Manon des sourceς (1986)

Manon des sourceς (1986)

 

Σκηνοθεσία: Claude Berri

Σενάριο: Claude Berri, Gérard Brach

Παίζουν: Yves Montand, Emmanuelle Béart and Daniel Auteuil

Στην δεύτερη ταινία της διλογίας δεν έχουμε πλέον τον Gérard Depardieu, αφού υποτίθεται ότι έχει πεθάνει, αποζημιωνόμαστε όμως με την παρουσία της πανέμορφης Emmanuelle Béart που παίζει την Manon, την κόρη του , Gérard Depardieu.


Η μικρή μεγάλωσε μόνη σαν αγρίμι και έχει μοναδικό σκοπό να εκδικηθεί όσους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα της, μια και γνωρίζει πλέων τι κομπίνα παίχτηκε. Η επιδίωξη αυτή βοηθείται από το ότι ο ανεψιός Ugolin είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της. Αυτή όμως τον σιχαίνεται και έχει μάτια μόνο για τον νεαρό δάσκαλο του χωριού. Στο τέλος ο Ugolin πέφτει σε μελαγχολία και τελικά αυτοκτονεί!



Η εκδίκηση όμως δεν τελειώνει εδώ. Η Manon ανακαλύπτει τυχαία το υπόγυιο ποτάμι που τροφοδοτεί με νερό το χωριό. Του αλλάζει τον ρου και το χωριό κορακιάζει κυριολεκτικά. Εκδικείται έτσι όλους τους κατοίκους που δεν συμπαραστάθηκαν στον πατέρα της. Το δράμα όμως κορυφώνεται όταν ο Cesar πληροφορείται ότι κατά την σύντομη σχέση που είχε με κάποια Florette, αυτή γέννησε το παιδί του που δεν ήταν άλλος  από τον καμπούρη πατέρα της Manon. Αυτή τελικά είναι εγγονή του.
Συγκλονισμένος από τις αποκαλύψεις ο Cesar και γεμάτος τύψεις πέφτει του θανατά. Προλαβαίνει όπως να εξομολογηθεί στην εγγονή του, να της ζητήσει συχωρέσει και να της αφήσει όλα του τα υπάρχοντα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου