Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Come September (1961)



Come September (1961)
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΘΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ



Σκηνοθεσία: Robert Mulligan

Σενάριο: Stanley Shapiro, Maurice Richlin

Παίζουν: Rock Hudson, Gina Lollobrigida και Sandra Dee

Ελληνικοί υπότιτλοι ενσωματωμένοι

Ένα δισκάκι των 45 στροφών που αγόρασα σα μαθητής είχε από τη μια το soundtrack της ταινίας «Ραντεβού κάθε Σεπτέμβρη» και από την άλλη το rock and roll από την ίδια ταινία "multiplication" με τον αείμνηστο Bobby Darin.
Tο δισκάκι αυτό ήταν απαραίτητο στα πάρτι μας της εποχής και είχαμε ξελιγωθεί χορεύοντας τα κoμάτια αυτά.
Μέχρι σήμερα όταν ακούω «Ραντεβού κάθε Σεπτέμβρη», ο νους μου πάει πρώτα; στα χορευτικά ξεφαντώματά μας και μετά στην ταινία.

Για να πάρουμε μια ιδέα το soundtrack και το "multiplication"είναι εδώ:







Το κομμάτι ήταν του ταλαντούχου και άτυχου Bobby Darin
.
 
Πέθανε στα 37 του κατά την διάρκεια εγχείρησης ανοικτής καρδιάς.
Ο ίδιος τραγουδά και παίζει στο έργο όπως ήταν σύνηθες και με άλλους αστέρες-τραγουδιστές της εποχής. (Έλβις Πρίσλεϊ, κλπ).
Παίζει τον φοιτητή που στις διακοπές φλερτάρει και ερωτεύεται την Σάντη (Sandra Dee).

 
Η πλάκα όμως είναι ότι το σενάριο επαληθεύτηκε στην πράξη! 16 χρονών ήταν τότε η Sandra Dee και ερωτεύτηκαν σφόδρα. Σε ένα μήνα πάρθηκαν και στο χρόνο επάνω γεννήθηκε και ο γιος τους.



Φυσικά στην ταινία κυριαρχεί το γοητευτικό ζευγάρι Rock Hudson - Gina Lollobrigida. Λαμπρά αστέρια πρώτου μεγέθους της εποχής. Εκπέμπουν από μόνοι τους τέτοια ακτινοβολία, που είναι ασορτί με τον λαμπερό καλοκαιρινό Ιταλιάτικο ήλιο.
Για τη υπόθεση να πούμε πως πρόκειται για ανάλαφρη κωμωδιούλα της εποχής που σαν υπόθεση δείχνει την ηλικία της, αλλά αυτό καθόλου δεν μειώνει την ευθυμία και την χαλάρωση που μας προκαλεί.
Το DVD το προμηθεύτηκα από το PlayCom. Είναι widescreen με εξαιρετική ανάλυση που αφήνει να φανούν τα πλεονεκτήματα του Technicolor σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια. Ζωντανά και ζωηρά χρώματα που λες και η ταινία γυρίστηκε πέρσι-πρόπερσι.
Τους ελληνικούς υπότιτλους τους βρήκα στο internet.




1 σχόλιο:

  1. Φοβερή ταινία,την ψάχνω για να την αγοράσω με ελληνικούς υπότιτλους και δεν την βρίσκω...όποιος γνωρίζει ας μας δώσει τα φώτα του να την βρω και εγώ...αγαπημένη ταινια του πατέρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή