Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Bud Abbott Lou Costello Meet Frankenstein (1948)

Bud Abbott Lou Costello Meet Frankenstein (1948)

Οι Abbott και Costello συναντούν τον Φρανκεστάιν
 
Και τώρα να μιλήσουμε για μία καθαρά μαύρη κωμωδία. Μπορεί η ταινία να είχε σκοπό να κάψει τα τέρατα τις UNIVERSAL, δεν παύει όμως να είναι μια ταινία γέλιου και τρόμου. Στην ταινία αυτή οι Αμπότ και Κοστέλο δεν συναντούν μόνο το τέρας του Φρανκεστάιν, αλλά και τον Δράκουλα και τον Λυκάνθρωπο!
Στον ρόλο του τέρατος δεν συναντάμε τον Boris Karloff, αλλά τον αντικαταστάτη του Glenn Strange. Ως Δράκουλα όμως έχουμε τον ίδιο τον Bela Lugosi και ως Λυκάνθρωπο τον Lon Chaney Jr. Ο Λυκάνθρωπος που στα αγγλικά λέγεται Wolfman, αποκαλείται επίσης και Werewolf. Τώρα μη με ρωτάτε την ετυμολογική προέλευση της λέξης. Όποιος γνωρίζει, ας με πληροφορήσει κι εμένα.
Οφείλω να ομολογήσω ότι η έρευνα γύρω από την φιλμογραφία του Bela Lugosi με έκανε α φθάσω μέχρι τους Abbott και Costello.Ο άρχοντας του σκότους, μπορεί να μην είναι τόσο πειστικός όσο στη προ 17 ετών ταινία του, δεν παύει όμως να είναι επιβλητικός.
Στο σενάριο ο Δράκουλας θέλει να χρησιμοποιήσει το τέρας του Φρανκεστάιν προς ίδιο όφελος, αλλά χωρίς το λάθος του δρα Φρανκεστάιν. Να δημιουργήσει δηλαδή ένα τέρας που παίρνει αυτοβούλως πρωτοβουλίες και στρέφεται μάλιστα και κατά του ίδιου του δημιουργού του. Την λύση υποτίθεται ότι μπορεί να του την δώσει μία γιατρός στην Αμερική, η οποία υποστηρίζει ότι θα τα καταφέρει. Δεν έχει παρά να αντικαταστήσει χειρουργικώς τον εγκέφαλο του τέρατος με αυτόν κάποιου αφελούς, ο οποίος θα είναι πρόθυμος να ακολουθεί τον κύριό του σαν σκυλάκι. Έχει δε υπόψη της τον εγκέφαλο του Costello, τον οποίο μάλιστα για να τον έχει από κοντά, του παίζει και την ερωτευμένη. Δεν μένει παρά να μεταφερθούν τα δύο τέρατα στη Αμερική. Για το σκοπό αυτό ο Δράκουλας αναλαμβάνει να αποστείλει δωρεάν σε έναν ιδιοκτήτη σόου τρόμου δύο κιβώτια που περιέχουν τα λείψανα των ίδιων αυτών δύο τεράτων. Στην μεταφορική όμως εταιρία, εργάζονται οι Abbott και Costello και έτσι αρχίζουν όλα. Ως αρωγός των Abbott και Costello, καταφθάνει από το Λονδίνο ο Λυκάνθρωπος! Βοηθάει ειλικρινώς, αλλά όταν έχουμε πανσέληνο, τότε...
Υπότιτλους για το έργο θα βρείτε εδώ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου