Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Abbott and Costello in the Foreign Legion (1950)

Abbott and Costello in the Foreign Legion (1950)

Οι Abbott και Costello στη Λεγεώνα των Ξένων

 Αλήθεια! Και ποιο κωμικό ζευγάρι δεν έχει καταταγεί στη λεγεώνα τον ξένων;
Οι Χονδρός Λιγνός πρώτοι και καλλίτεροι. Δεν μπορούσαν να απουσιάσουν λοιπόν οι Abbott και Costello.
Τι ήταν λοιπόν αυτή η περιβόητη λεγεώνα των ξένων;
Για τους νεότερους να πω ότι ήταν μια λεγεώνα, μέρος του Γαλλικού στρατού, που αποτελείτο από εθελοντές κυρίως αλλοδαπούς, που σκοπό είχε να προστατέψει τα αποικιακά συμφέροντα της Γαλλίας, ενάντια σε κάθε απελευθερωτικό κίνημα .Όταν σε έπειθαν με κάποιο τρόπο να καταταγείς, δεν υπήρχε περίπτωση να έλεγες ότι μετάνιωσες και θες να αποχωρίσεις. Σα τέτοια περίπτωση σε περίμενε μέχρι και το εκτελεστικό απόσπασμα διότι θεωρήσουν προδότης. Για τους απογοητευμένους νέους, είχαν να επιλέξουν μεταξύ κατάταξης και αυτοκτονίας. η Ακόμα θυμάμαι συγκεντρώσεις συγγενών και φίλων παραπλανημένων ή απογοητευμένων νέων έξω από το σπίτι του Γάλλου πρεσβευτή, με σκοπό να τον πιέσουν για να συμβάλει στην απόλυση του παιδιού τους.
Στο έργο τώρα:
Η ταινία ακολουθεί το ρεύμα της εποχής παρουσιάζοντας οποιανδήποτε προσπάθεια αντίδρασης στην αποικιοκρατία, ως αποτέλεσμα παρασυρμού αφελών από ληστές και απατεώνες. Οι πραγματικοί πατριώτες απουσιάζουν παντελώς. Μας παρουσιάζει όμως και ένας από τους κουτοπόνηρους τρόπους που χρησιμοποιούσαν για την στρατολόγηση αφελών, μεταξύ των οποίων οι Abbott και Costello.
Μνημειώδεις έμειναν στην ιστορία του σινεμά η αναζήτησή τους νερού στην έρημο και ο αντιπατριωτισμό που τους παρέσυρε. Οι σκηνές αυτές μάλιστα κοπήκαν και παρουσιαζόταν σαν κωμική ταινίας μικρού μήκους.

Υπότιτλους για το έργο θα βρείτε:εδώ: http://www.opensubtitles.org/en/subtitles/3685527/abbott-and-costello-in-the-foreign-legion-el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου