Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Abbott and Costello Go to Mars (1953)

Abbott and Costello Go to Mars (1953)

Άλλος για τον Άρη
 

Ένα από τα πιο αδικημένα κωμικά ζευγάρια του Χόλυγουντ είναι οι Abbott και Costello. Και αυτό διότι η εταίρα με την οποία είχαν συμβόλαιο, UNIVERSAL. τους υποχρέωνε να παίζουν σε ταινίες της με σκοπό να κάψει τα τέρατά της! Είχαν την εντύπωση ότι αν γύριζαν ταινίες με τίτλο: οι Abbott και Costello συναντούν τον Φρανκεστάϊν. τον Δράκουλα, τη Μούμια, τον αόρατο άνθρωπο κλπ, Δεν θα πρησκότανε καμία Χάμερ και κανένας Κρίστοφερ Λη, που θα τολμούσαν να ξαναπαίξει τους ρόλους αυτούς!
Η μεγάλη τους όμως επιτυχία, την ανάγκασε να γυρίσει και ταινίες μαζί τους ανεξάρτητες από τέρατα.
Μια απ’ αυτές ήταν και η: «Abbott and Costello Go to Mars» που εδώ παίχτηκε με τον τίτλο νομίζω: «Άλλος για τον Άρη».
Τι διαπραγματευόταν η ταινία αυτή;
Στης αρχές της δεκαετίας του 50, ο κόσμος έδειχνε ανυπόμονος να γνωρίσει νέους πλανήτες και εξωγήινους. Οι φήμες για ιπτάμενους δίσκους έδιναν και έπαιρναν. Οι Abbott και Costello πυροδοτούν κατά λάθος έναν πύραυλο ενός διαστημικού κέντρου και εκτοξεύονται για τον Άρη! Δηλαδή έτσι νομίζουνε. Στην πραγματικότητα προσγειώνονται στην Νέα Ορλεάνη στην κορύφωση του καρναβαλιού. Όλοι οι ντόπιοι είναι μασκαρεμένοι και οι ήρωές μας νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με Αριανούς! Τελικά μπλέκουνε με κάτι κακοποιούς που αυτοί για να αποφύγουν το κυνήγι της αστυνομίας, αναγκάζουν τους . Abbott και Costello να τους οδηγήσουν στον Άρη! Μη γνωρίζοντας; αυτοί τον χειρισμό και βαδίζοντας τυχαία, φθάνουν στον πλανήτη Αφροδίτη ο οποίος κατοικείτο αποκλειστικά από λαχταριστά θύληκα. Οι άνδρες του πλανήτη εξορίστηκαν πριν από 400(! )χρόνια , διότι η βασίλισσα συνέλαβε τον βασιλιά να την άπατά. Οι γυναίκες αυτές έχουν βρει το ελιξίριο της νεότητας και αν και δείχνουν νεαρότατες, κουβαλούν αρκετές εκατονταετίες στην πλάτη τους.
Υπάρχει όμως μία κατάρα ότι αν φιλήσουν άνδρα, θα μεταμορφωθούν αυτόματα σε χούφταλα την ηλικίας τους. Οπότε δώρον άδωρον!
Ανάμεσα στις κομπάρσες συναντάμε και την άγνωστη τότε Ανίτα Έγγμπερ, την γνωστή από την ταινία του Felini: “NTOLCE VITA”.
Τελικά οι ήρωές μας ούτε εκεί στεριώνουν και επιστρέφουν στη γη όπου τους γίνεται θριαμβευτική υποδοχή. Το αστείο είναι ότι αυτοί ανταποδίδουν τον χαιρετισμό του πλήθους από αυτοκίνητο καμπριολέ, οι δε κακοποιοί από την κλούβα τα αστυνομίας!


Δικούς μου υπότιτλους θα βρείτε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου